Sobre el seminari

El Seminari Internacional sobre Antisemitisme que se celebra a Barcelona compleix el seu primer lustre. Cinc anys, des de la seva primera edició del 2012 i fins a enguany.

En el transcurs de les cinc edicions hem tingut l’oportunitat, per primer cop a Catalunya, de comptar amb ponents de relleu mundial, experts en l’antisemitisme contemporani, així com amb els principals especialistes sobre judeofòbia del nostre país.

Aquest Seminari Internacional es va endegar i es fa avui per tres motius principals:

● Primer, perquè vol contribuir des dels coneixements científics i la recerca universitària a l’eradicació de l’antisemitisme, tal i com s’estableix en l’article 40.8 de l’Estatut de Catalunya.

● Segon, perquè considerem que és una gran aportació a la commemoració del Dia Internacional contra l’Antisemitisme, el 9 de novembre, coincidint amb els pogroms nazis antijueus de la Nit dels Vidres Trencats.

● Tercer, perquè cal combatre la judeofòbia, que és a l’actualitat el tercer prejudici més fort a Catalunya, després de l’antigitanisme i la islamofòbia.

Juntament amb la col·laboració de diverses entitats de la societat civil, l’Àrea de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència de l’Ajuntament de Barcelona dóna suport a la celebració d’aquest Seminari Internacional, que posa la capital de Catalunya dins del debat acadèmic sobre l’antisemitisme del segle XXI.

El seminari està dirigit pel Dr. Xavier Torrens, professor de Ciència Política a la Universitat de Barcelona; polítoleg i sociòleg, expert en gestió multicultural i especialista en educació en l’Holocaust.

Anuncis